MARKETING

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Centralni servis za PHILIPS LCD/LED TV
Centralni PANASONIC servis
Ovlašteni SONY servis
Centralni servis KEYTON masažnih fotelja
Popravak Panasonic uredskih i kućanskih aparata
Visoka obučenost tehničara
Primjena visoke tehnologije
Servis vrhunskih audio i vintage uređaja
Servis vršimo ekološki prihvatljivim materijalima

Česta pitanja i odgovori ( FAQ )

 

Zašto se mora platiti „ Konstatacija greške „ odmah, kod zaprimanja aparata?

Najteži dio popravka je pravilno konstatirati grešku. Zamjena samog dijela, većinom, predstavlja rutinski posao . Danas, u vrijeme brze promjene tehnologije i pada cijena novih aparata, vlasnici nakon konstatacije greške, znači u većoj mjeri obavljenog posla, u znatnom omjeru više nego prije, odustaju od popravaka i odlučuju se za kupovinu novog uređaja, naprednije tehnologije i dizajna.U velikoj većini slučajeva aparat  ostaje u servisu i završava na elektronskom otpadu. Na spomenuti  način servis naplaćuje dio vremena i sredstava koje je utrošeno na konstatciju greške. U većini slučajeva, aparat se mora popraviti da bi se vidjelo da li ima još nepravilnosti prije ponude o popravku. Nema razloga da servis snosi trošak  u slučaju kada stranka odustane od popravka i odluči se za drugu opciju.

 

Zašto je na računu naplaćena „ konstatacija greške“ kada je ta stavka naplaćena odmah kod zaprimanja ?

Po cijeniku , kod zaprimanja aparata se naplaćuje samo polovica iznosa stavke „ konstatacija greške „ dok se druga polovica naplaćuje na računu pri izdavanju popravljenog aparata. Naime, račun se sastoji od stavaka:  konstatcija greške, popravka ( navedenih vrsta popravaka), cijene ugrađenih dijelova te stavke PDVa.

 

Da li   popravci mogu trajati i duži period od rečenog i očekivanog?

Da. Postoji više razloga. Popravci se obavljaju po redu zaprimanja. Tako neki popravak aparata može trajati  kraći period ( jednostavnija greška, potrebni materijal na skladištu ), dok je za neke popravke za konstataciju greške potreban duži period. To ujedno znači da se i vrijeme aparata koji dolazi na red iza navedenog slučaja produžuje. Servis ne može nikako točno predvidjeti dužinu popravka svakog pojedinog slučaja.  Drugi od razloga mogućeg dužeg zadržavanja aparata na servisu je i narudžba dijelova iz centralnog skladišta te vrijeme transporta dijelova  do servisa. Narudžbe se po već  dogovorenom protokolu  obavljaju 1-2 puta tjedno u dogovorene dane, tako da se i u ciklusu zaprimanja i narudžbe može izgubiti koji dan.Naravno i nepredviđena zbivanja mogu  također biti uzrok produželjenju vremena popravka ( godišnji odmori, bolest, iznenadne gužve, stanja na skladištu i rokovi dobave kod firmi gdje se dijelovi  naručuju i sl. ). U slučajevima nepredviđenog produljenja popravka obavještavamo naše stranke o novo nastaloj situaciji. Ujedno na našoj web stranici jednostavnom metodom korisnici naših usluga mogu saznati status aparata.

 

Zašto je servis ponekad teško dobiti telefonom ?

Prvenstveno imamo puno poziva naših stranaka koji se raspituju za različite informacije. Zatim, naša kućna  telefonska centrala programirana je tako da ukoliko se djelatnik na recepcije ne može javiti, nakon određenog vremena poziv se prebacuje na drugi broj. Međutim, Silnica je mala aktivna tvrtka i administartivni djelatnici su cijelo radno vrijeme zaposleni na različitim fazama posla: organiziranjem rada u servisu, zaprimanjem i slanjem robe, ažuriranjem skladišta, pripremama za slanje robe i dijelova, zaprimanjem stranaka i gužvom na recepciji tako da, na žalost, nisu u mogućnosti uvijek biti na raspolaganju telefonu. Zato na druge načine korisnici naših usluga mogu stupiti u kontakt s nama ili dobiti informaciju: mailom i upitom o statusu aparata koristeći sistem informiranja preko web stranice te našim slanjem SMS poruka o statusu Vašeg aparata.

AKO IMATE MOGUĆNOST KORISTITE NAVEDENE VRSTE KONTAKATA, A TEK U KRAJNJEM SLUČAJU TELEFON. TELEFON OSLOBODITE ZA STRANKE KOJE SE NE SLUŽE INTERNETOM.

 

Zašto telefon ne daje signal zauzeća, a nitko se ne javlja ?

U telefonski sistem tvrtke Silnice ulazi se preko interne kućne telefonske centrale. Biranjem željenog broja spajate se na željenu službu. Ako je ta linija zauzeta, kućne centrale NE oglašavaju se tonom zauzeća, već nakon određenog vremena javlja se nasnimljeni glas i obavještava o zauzeću. Tako rade sve kućne telefonske cenrale.

 

Zašto tvrtka Silnica na naš zahtjev ne može odmah izdati novi aparat, jer se naš  novi , pokvario ?

Naša uloga je kao što kaže i naša djelatnost: servis. Ugovor koji imamo sa proizvođačem ili uvoznikom obavezuje nas da aparate pregledamo i po potrebi servisiramo, a pod određenim uvjetima (!) reguliranim zakonom i odlukama proizvođača ili uvoznika dajemo prijedlog o zamjeni aparata. Odluku ne donosi servis, jer mi samo ugovorno iznajmljujemo svoje znanje servisiranja i ne sudjelujemo u odlukama proizvođača ili uvoznika. Naša uloga nije izdavanje potvrda nego pregled ispravnosti i eventualni servis te u određenim uvijetima  prijedlog proizvođaču/ uvozniku o zamjeni aparata.

Samom kupovinom kupac sklapa ugovor sa trgovcem, kojim pristaje na jamstvene uvjete koji uključuju  servisiranje u ovlaštenom servisu. Zato pri kupnji uz aparat kupac i dobije jamstveni list sa popisom servisa. Osigurani servis je i jedan od uvjeta uvoza aparata. Znači da je zakon predvidio mogući kvar u jamstvu.

Ujedno, servis ne uvozi aparate te  ni ne može imati nove za zamjenu. Za sve upite najbolje se obratiti na telefon za podršku određenog branda. Upitati na recepciji servisa za informaciju ili potražiti na internetu..

 

Možemo li dobiti zamjenski LCD TV dok je naš na servisu u jamstvu ?

Da ! Pod određenim uvijetima. Za pojedinosti se raspitajte na prijemnoj recepciji.

 

Mi ne živimo u Zagrebu ni bližoj okolici. Kako da ostvarimo prava u jamstvenom roku ?

Na jamstvenom listu postoji popis ovlaštenih servisa. Obratiti se najbližem servisu, a po potrebi i u dogovoru sa servisom  koristiti transpornu službu . Isključivo onu koju je preporučio servis. U našem slučaju to je  In Time.

 

logotipovi
Servis elektroničkih uređaja i smeđe tehnike poznatih brandova
SILNICA - ADRESA: Andrije Žaje 10, Zagreb, RADNO VRIJEME: pon-pet 08-17h
Sustav za klijente
PLAVI PIXEL